Salam semua. Ni la projek hujung minggu baru2 nie. Anak2 & hubby suruh buatkan triffle & kek marbel utk mkn2. Cuaca kat KL pon sekrg ni panassss sgt. Duk rumah pon rimas..hehe.. Resepi kek marbel ni liza cedok dari blog k ima (http://mawarmerah7.blogspot.com). Terima kasih kak ima..sedap kek marbel niii.. mula2 nk gak letak esen peppermint cam resepi kak ima tp x de dlm stok. So liza ubahkan cam kek marbel biasa. Corak je yg lain..hehe.. ni semua idea anakku yg sulung Shamil. Lembut kek ni..mmg sedap.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Petang semalam lyza cuba rajinkan diri buat apam pisang kukus yang mmg sedap.. sesuai sangat untuk minum petang. Tertarik dengan apam pisang kukus yang kak Azita buat hari tu.. nampak gebu dan montok jerrr.. Kebetulan ada beberapa ulas pisang lagi yang tak di usik. Terus lyza terfikir nak buat apam pisang kukus ni.. cara2 nya pon sgt mudah.. dan yg paling best sekali... apam pisang ni mmg gebu gebasss, lembut dan moist giteww. Seriously... i likeeee... anak2 pon suka.. insyallah bolehla buat lg lepas ni..8) Terima kasih pada Kak Azita Zain dan Naz@CuteOven berkongsi resepi ni.. lyza panjangkan resepinya kat sini pula ya. Resepinya ada di bawah ni ye.. Selamat mencuba.. APAM PISANG GEBU Sumber: Naz@Cute Oven, Small Kitchen dan Azita Zain@Lestari kehidupanku) Bahan-bahan : 8 biji pisang emas / 6 biji pisang berangan 4 biji telur A 1 cawan gula 3/4 cawan minyak jagung / minyak masak / me
Comments