Salam semua.. terasa lama sangat x update blog ni.. bulan pose ni mmg bz memanjang...hehehe.. Alhamdulillah rezeki x putus2 di bulan Ramadan ni.. Nila antara oder yg sempat lyza upload kan pic.. yg lain x sempat nk snapkan pic..Antaranya Chocolate moist cake & Biskut2 raya (x sempat nk snap pic jugak)..mmg x menang tgn..terima kasih pada yg sudi meng'order' ye.. Selain itu.. Egg Tart yg diorder Sha dari Selayang (tiap2 minggu Sha ni order..terima kasih ye Sha..) juga Linda dari Cheras, Zura - CIMB Cwg. Pusat Bandar Damansara..last minute nk order Blueberry Cistat - 400pcs juga Amira (Keramat AU5), Aina dari Tmn Sri Rampai, seseorg dari Kermat AU2 (lyza x ingat namanya) yg order Kek Pelangi tempohari dan jiran2 berdekatan..hehe..
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Petang semalam lyza cuba rajinkan diri buat apam pisang kukus yang mmg sedap.. sesuai sangat untuk minum petang. Tertarik dengan apam pisang kukus yang kak Azita buat hari tu.. nampak gebu dan montok jerrr.. Kebetulan ada beberapa ulas pisang lagi yang tak di usik. Terus lyza terfikir nak buat apam pisang kukus ni.. cara2 nya pon sgt mudah.. dan yg paling best sekali... apam pisang ni mmg gebu gebasss, lembut dan moist giteww. Seriously... i likeeee... anak2 pon suka.. insyallah bolehla buat lg lepas ni..8) Terima kasih pada Kak Azita Zain dan Naz@CuteOven berkongsi resepi ni.. lyza panjangkan resepinya kat sini pula ya. Resepinya ada di bawah ni ye.. Selamat mencuba.. APAM PISANG GEBU Sumber: Naz@Cute Oven, Small Kitchen dan Azita Zain@Lestari kehidupanku) Bahan-bahan : 8 biji pisang emas / 6 biji pisang berangan 4 biji telur A 1 cawan gula 3/4 cawan minyak jagung / minyak masak / me
Comments