KUIH BAKAR (Joayee@myresipi.com)
Bahan2 nya:
1 cawan Gula pasir
1 cawan Jus Pandan (dari 6-5 helai daun pandan dikisar)
2 cawan Tepong Gandum
2 1/4 cawan Santan (1 biji kelapa) (atau 1 tin Santan 450ml)
2 tbs Mentega
3 biji Telor (Gred A)
1/2 tsp Garam
1/2 tsp Pewarna Hijau epal
Sedikit bijan (additional)
2 tbs Minyak masak/jagung (utk sapu pada loyang)
Cara2nya:
Masukkan kesemua bahan ke dalam blender kecuali bijan. Setelah semua dah sebati. Tuangkan ke dalam loyang 8 X 8X 3 yang telah diratakan minyak. Bakar selama 60 minit.(Bergantung pd oven masing2).
# kalau nk garing bakar pd suhu 200C.
Bahan2 nya:
1 cawan Gula pasir
1 cawan Jus Pandan (dari 6-5 helai daun pandan dikisar)
2 cawan Tepong Gandum
2 1/4 cawan Santan (1 biji kelapa) (atau 1 tin Santan 450ml)
2 tbs Mentega
3 biji Telor (Gred A)
1/2 tsp Garam
1/2 tsp Pewarna Hijau epal
Sedikit bijan (additional)
2 tbs Minyak masak/jagung (utk sapu pada loyang)
Cara2nya:
Masukkan kesemua bahan ke dalam blender kecuali bijan. Setelah semua dah sebati. Tuangkan ke dalam loyang 8 X 8X 3 yang telah diratakan minyak. Bakar selama 60 minit.(Bergantung pd oven masing2).
# kalau nk garing bakar pd suhu 200C.
Comments